Relatietherapie bij psycholoog Hoofddorp

Als liefde steeds zwaarder wordt

Als het in je relatie niet goed gaat, dan gaat niks goed. Je energie is op en je bent moe. En je sleurt je door de dag. Je gaat dingen vermijden; moeilijke onderwerpen, maar ook elkaar en je eigen gevoelens. In stilte stellen jullie dezelfde vraag: hoe is het zo ver gekomen?

Maar je bent nog bij elkaar

Misschien uit gewoonte, of voor de kinderen. Misschien ook omdat je je kunt herinneren hoe het was, wat jullie van plan waren, hoe jullie wilden leven, hoe jullie liefde was. En je weet dat het het waard is. Alleen, niet zoals het nu gaat. Maar samen er over praten, dat loopt toch steeds uit op ruzie of dezelfde verwijten over en weer.

Niet alleen…

Doe het niet alleen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie niet boven uit kunnen stijgen. Het gesprek dat jullie, in woorden en daden voeren, is zo vaak herhaald (‘daar gáán we weer’) dat de einduitkomst eigenlijk al vast staat. Relatietherapie Hoofddorp helpt jullie die patronen te doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Elkaar weer te zien.

Trouwens, ook als het goed gaat!

Veel mensen denken dat je alleen naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen, elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn met zijn twee.

Schrik niet

Je denkt dat je elkaar door en door kent. Dat je alles van elkaar weet. Maar dat is zeker niet zo; in reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zo zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn. Relatietherapie Hoofddorp is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Stel je vraag op het relatieforum

Kijk dan even op gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Contact over relatietherapie

Heb je vragen over relatietherapie of wil je contact met een goede relatietherapeut? Mijn collega Annemieke Kolle behandelt namens Psycholoog Hoofddorp de hulpvragen over relatietherapie. Kijk voor meer informatie op haar profiel of bel even naar: 085-4014720. Je mag ook een bericht sturen naar Psycholoog Hoofddorp t.a.v. Annemieke.