Psycholoog Hoofddorp

Psycholoog Hoofddorp – Petra

Ik word gedreven door een oprechte belangstelling voor mijn medemens. Wat drijft hen, wat zorgt ervoor dat mensen in dezelfde situatie zo verschillend kunnen reageren en hoe kan ik hen helpen stevig in hun schoenen te staan? Iedereen heeft wel eens te maken met psychische klachten, maar de drempel om hulp te zoeken is vaak hoog. Terwijl dit nergens voor nodig is, iedereen heeft wel eens hulp nodig!

Niks is raar

In mijn werkzame leven heb ik al vele bijzondere en opvallende verhalen gehoord. Ik vind niets gek, ik vind niets raar. Ik benader mensen vanuit mijn eigen “mens-zijn” en weet daardoor snel een relatie met een cliënt op te bouwen. Er is ruimte om te lachen, te huilen, boos te zijn… elke emotie heeft een functie en kan daardoor zeker helpen in de behandeling!

Psychologie studeren

Ik heb psychologie gestudeerd in Utrecht aan de Universiteit. Na mijn studie psychologie was het tijd om ervaring op te doen en dat heb ik o.a mogen doen bij een arbodienst en binnen de jeugdzorg. Ik werkte er als hulpverlener, maar miste toch het echte contact met de cliënten. Ik leer mensen graag kennen, wil met ze de diepte in om ze echt te kunnen helpen. Dat kon niet als hulpverlener.

Andere kijk

Nu kan ik dat wel als psycholoog in mijn eigen praktijk, dat is ook de reden dat ik gestart ben en ik kan mij nu volledig richten op het psychologenvak. Het is mooi om te zien dat cliënten vooruitgang boeken en dat ik kan helpen om ze verder te helpen. Ik leer veel mensen kennen en heb de mogelijkheid alles van verschillende kanten en invalshoeken te bekijken. Dit maakt mijn vak boeiend en leuk.

Contact met Psycholoog Hoofddorp

Wil je antwoord op je vragen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor behandeling? Bel dan vrijblijvend voor professioneel advies. Mocht je een afspraak in willen laten plannen, dan kan dat meteen en zonder wachtlijst! De praktijk is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 20.30 en op vrijdagen tot 17.30. Je kan ook een bericht sturen.