Wanneer ga je naar een psycholoog?

We hebben allemaal wel eens periodes dat het minder goed gaat. Misschien is je iets ergs overkomen, maar misschien is er geen directe aanleiding, en voel je je gewoon rot. Meestal gaat het ook wel weer voorbij, je vind een oplossing, bijvoorbeeld met je familie of vrienden. Maar soms blijft het hangen en blijf je je rot voelen. En dan kan je omgeving je niet helpen. Je zit vast. Dan doe je er goed aan om naar een psycholoog te gaan. Die kan je goed en snel weer in de juiste richting helpen.

Naar wie ga je?

Een psycholoog kiezen is heel persoonlijk. Je kunt je huisarts vragen er een aan te bevelen, of je kunt zelf iemand zoeken. Psychologen die lid zijn van PSYNED houden zich aan de beroepscodes van beroepsverenigingen en zijn goed opgeleid, en bovenal deskundig. Maar het is ook belangrijk dat je je goed voelt bij je behandelaar en dat is heel persoonlijk. Bij Psycholoog Hoofddorp kijken we tijdens de eerste gesprekken of het klikt tussen ons. En als die klik er is, dan gaan we aan de slag. Of beter, jij gaat aan de slag.

Hoe gaan we te werk?

We maken je hulpvraag duidelijk door je klachten in kaart te brengen. Zo krijg je een helder beeld van de behandeling, waarmee wij jouw klachten aan gaan pakken. Daarbij houden wij natuurlijk rekening met jou. Wat past het beste bij je? In de regel hebben we 3 tot 8 behandelingen nodig om je klachten aan te pakken. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten.

Zijn mijn klachten dan verdwenen?

Meestal wel. Na behandeling is je klacht vaak weg. Of weet je in ieder geval beter hoe je er mee om moet gaan.

Contact opnemen met psycholoog Hoofddorp

Wil je antwoord op je vragen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor behandeling? Dan kan je het beste even bellen met Psychologen Nederland op 085-4014720. Hier kan je vrijblijvend een professioneel advies krijgen over jouw problemen. Mocht je een afspraak in willen laten plannen, dan kan dat meteen en zonder wachtlijst!